2018. - godina smijeha i suza

31.12.2018.

17:47

Autor: M.R./E.L.S./HRT

-

-

Foto: - / -

Događaj kojemu smo se najviše radovali bio je nastup hrvatske nogometne reprezentacije u Rusiji. A mnogi su zaplakali kada nas je napustio Oliver Dragojević.
Ljeto 2018. bilo je - za pamćenje. Događaj kojemu smo se najviše radovali bio je nastup hrvatske nogometne reprezentacije u Rusiji. Zajedno s našim igračima prolazili smo svaku utakmicu i veselili se svakom golu. A mnogi su zaplakali kada nas je napustio Oliver Dragojević.

Nakon dugo vremena prisjetili smo se što znači zajedništvo. Vatreni su nizali pobjede i svakim golom zemlju bacali u trans.

Zbog penala zemlja je bila u predinfarktnom stanju, onda smo i Engleze poslali kući. Osvojili smo srebro, službeni protokol pao je u drugi plan. A prizori sa zagrebačkih ulica i danas izgledaju nestvarno.

Još se emocije nisu slegle, a suze radosnice zamijenila je tuga. Napustio nas je Morski Vuk. Ostavio je trag u beskraju, svojim pjesmama oplemenio je živote svih naraštaja.

Vela Luka oprostila se od Olivera. Detroit od kraljice soula Arethe Franklin, Zagreb od legendarnog genija vremenske prognoze Milana Sijerkovića.

U prvoj polovini godine vrijeme zaista nije slušalo. Europa je drhtala zbog minusa, snijeg je zabijelio cijelu Hrvatsku. U Delnicama doslovce zatrpao kuće.

Topljenje snijega dočekano je s vrećama punima pijeska. Nabujale rijeke izlijevale su se iz korita. Apokaliptične scene iz Kosinjske doline. 500-njak mještana ostalo je odsječeno od svijeta. U Hrvatskoj Kostajnici brdo je progutalo 11 kuća.

Svijet gotovo opsesivno prati vijesti s britanskog dvora. Očekuje se rođenje još jedne kraljevske bebe. Meghan i Harry zakleli su se na ljubav pred milijunima svjedoka. Bilo je to vjenčanje godine puno presedana koji će se još dugo prepričavati. 

A potkraj godine, kad su mnogi već pomalo zaboravili vruće sportsko ljeto, tenisači su nas opet ujedinili.

Uz čašu kuhanoga vina na adventu analizira se protekla godina. Raspravlja se i o novom spomeniku prvom predsjedniku. Neki kažu da je neprepoznatljiv.

Bila je ovo dobra godina i za dva psa. Najpoznatiji pas prijestupnik - Medo iz Peroja - od lipnja može lajati do mile volje, a mješanka Kike našla je dom na Pantovčaku.

Osim zbog lajanja, sudilo se i zbog pjevanja. Uvredljivi bećarac ispjevan policajki, Valpovčanina Branimira Čolakovića stajat će 2000 kuna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!