12:40 / 18.01.2019.

Autor: Sunčica Findak/HRT

233 milijuna kuna za strukovno obrazovanje

Fotografija i ilustracija: Duško Jaramaz/PIXELL

Fotografija i ilustracija: Duško Jaramaz/PIXELL

Foto: - / -

Ministarstvo znanosti i obrazovanja osiguralo je 233 milijuna kuna za strukovno obrazovanje.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja osiguralo je 233 milijuna kuna za strukovno obrazovanje. Tim povodom u Školi za grafiku, dizajn i medijsku produkciju potpisan je Ugovor o nepovratnim sredstvima za provedbu projekta modernizacije sustava. Time će se omogućiti razvoj inovativnih strukovnih kurikuluma temeljenih na potrebama tržišta rada te jačanje kompetencija odgojno-obrazovnih djelatnika. 

- To je kapitalni projekt, želimo da strukovno obrazovanje zaista dobije zvjezdani status. Nemojmo zaboraviti da strukovno obrazovanje kakvo danas imamo sigurno zaostaje za europskim trendovima, govori Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja. - Ulaganja u strukovno obrazovanje povećavaju se pa se nadamo da ćemo i mi biti dio tog kolača, naglasio je Dubravko Deželić, ravnatelj Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!