19:03 / 24.11.2018.

Autor: R.I./I.H./HRT

25 godina rada Hrvatskog Caritasa

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Caritas nije samo socijalna ustanova koja pomaže materijalno već žele i biti blizu svakom čovjeku.
Hrvatski Caritas slavi 25. obljetnicu svoga rada. Još traje prigodni program i svečani koncert na kojem nastupaju zbor 'Izvor', klapa 'Sveti Juraj' Hrvatske ratne mornarice i Kvartet Rucner.

Zbog drastičnog pada standarda posljednjih godina, svaki peti stanovnik Hrvatske živi u relativnom siromaštvu, što je oko 900.000 ljudi. Sve više hrvatskih građana živi u veoma teškim, katkad dramatičnim uvjetima. Caritas se stoga brine za oko 84.000 siromašnih, u njegovim kuhinjama svaki dan podijeli se oko 3500 obroka, u prihvatilištima pod skrbi Crkve svakodnevno je oko 100 beskućnika, a kroz savjetovališta prođe oko 1000 obitelji.

Predstavljene su i tradicionalne akcije Hrvatskog Caritasa - 'Nedjelja Caritasa', 'Za 1000 radosti', ali i 'e-caritas' koji će, nadaju se, u idućoj godini pridonijeti bržoj i boljoj pomoći potrebitima. Jer, kažu, Caritas nije samo socijalna ustanova koja pomaže materijalno već žele biti i blizu svakom čovjeku.

Ovogodišnja akcija 'Za 1000 radosti' odvija se pod geslom 'Pomažemo zajedno', kroz koju nastojimo da neprocjenjivo iskustvo darivanja i međusobnog pomaganja prožme sve pore hrvatskoga društva. Akcija se provodi u zajedništvu s nadbiskupijskim i župnim Caritasima, tvrtkama, udrugama i jedinicama lokalne uprave i samouprave te prigodnom prodajom narukvica u školama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!