25. Međunarodni kongres hitne medicinske pomoći u Trakošćanu

22.10.2022.

18:08

Autor: Hina/I.B.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Robert Anić / PIXSELL

U Trakošćanu se održava 25. Međunarodni kongres hitne medicinske pomoći na kojem se okupilo sto pedeset liječnika, medicinskih djelatnika i stručnjaka iz Hrvatske te nekoliko europskih zemalja.

Raspravlja se o novim trendovima u medicini, ali i o problemima poput nedostatka stručnjaka te o stresu kojem su svakodnevno izloženi. Osim predavanja organizirana je i vježba spašavanja. Atrakcija je bio slovenski helikopter koji je sudjelovao u vježbi.

- Izazovi su razni, od upitnika nad glavom vezanih uz materijalna primanja, a ostao sam ovdje zbog zadovoljstva koje osjećam, rekao je Dejan Martić s Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije.

- Nitko ne bira kad će biti pacijent hitne službe, jedna osoba na sat će imati srčani zastoj i mi moramo reagirati i biti spremni. Teško je, ali to je naš posao, kaže Gordana Antić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!