26 godina SOS dječjeg sela Lekenik

08.10.2019.

18:20

Autor: Dinko Kreštalica/HRT

default error photo
Mnogi su došli čestitati im 26. rođendan - dati podršku, ali i pokazati brigu za ovu djecu kako bi mogli nastaviti sigurno i bezbrižno odrastati.
SOS Dječje selo Lekenik slavi 26 godina postojanja. U tom je razdoblju kroz njega prošlo više od četiri stotine djece. Mnoga od njih studiraju, rade i imaju svoju obitelj. I danas ondje odrasta 70-tak mališana.

Nije lako biti SOS mama - Martina pomaže djeci bez roditelja već 8 godina. Kao u svakoj obiteljskoj kući, i ovdje ima svega, no unatoč velikoj odgovornosti veselo je i lijepo.
 
- Dajemo im ljubav kao prvo, onda ih učimo samostalnosti - da budu odgovorni kako bi se danas sutra mogli sami brinut o sebi, učimo ih poštenju - kaže SOS mama Martina Vlašić.

Odgojiti generacije mališana nije posao već poziv, a sve se čini kako bi postali ozbiljni i odgovorni ljudi.

- Meni je SOS selo ostalo u jako ljepom sjećanju i to cijelo djetinjstvo i svi ljudi koji su sudjelovali u mom odrastanju i koji su mi pomogli da postanem ovo što danas jesam su definitivno ostavili velik utisak na mene - izjavila je Ana Barišić.

Ana je danas studentica agronomije, a ovdje su joj pružili sigurnost, pažnju i ljubav - SOS obitelj i dalje joj daje veliku podršku.

- Najponosniji smo od svega na njihove obitelji, na njihovu djecu koju mi od milja zovemo našim unucima. Jako smo sretni kad naša djeca dođu sa svojom djecom u dječjeselo i kad nastavljamo te kontakte i druženja - kaže Mario Čović, direktor SOS Dječeg sela Lekenik.

Mnogi su došli čestitati im 26. rođendan - dati podršku, ali i pokazati brigu za ovu djecu kako bi mogli nastaviti sigurno i bezbrižno odrastati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!