11:43 / 28.08.2020.

Autor: M.M./HRT

27 novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji

Ilustracija (Matija Habljak/PIXSELL)

Ilustracija (Matija Habljak/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

To je do sada najveći broj novozaraženih osoba na dnevnoj razini u Brodsko-posavskoj županiji.
U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 27 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 što je do sada najveći broj novozaraženih osoba na dnevnoj razini.

-
Epidemija koronavirusa iz minute u minutu   

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (14), općina Staro Petrovo Selo (4) te po 1 osoba s područja grada Nove Gradiške i općina Davor, Vrbje, Oriovac, Brodski Stupnik, Bebrina, Sibinj, Bukovlje i Klakar. 

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 379, dok je broj aktivnih slučajeva 135 (podatak na jučerašnji dan).

Hospitalizirano je 7 osoba (1 više u odnosu na prethodni dan), nema hospitaliziranih osoba na respiratoru.

Pod mjerom samoizolacije se trenutno nalaze 794 osobe (35 osoba više u odnosu na prethodni dan), od čega se u županijskom karantenskom objektu trenutno nalaze 2 pozitivne osobe. 

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih te na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 ukoliko ih ipak organiziraju ili na njima sudjeluju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!