18:47 / 22.05.2020.

Autor: Dnevnik 2/IMS/HRT

28 obljetnica od prve velike razmjene ratnih zarobljenika

-

-

Foto: - / -

U spomen na nestale i ubijene logoraše u Spomen-parku mladosti okupljeni su se pomolili za sve one koji nisu doživjeli slobodu.
U Lipovcu je obilježeno 28 godina od prve velike razmjene ratnih zarobljenika, kada je prema načelu "svi za sve" razmijenjeno 288 logoraša srpskih koncentracijskih logora.

U spomen na nestale i ubijene logoraše u Spomen-parku mladosti okupljeni su se pomolili za sve one koji nisu doživjeli slobodu. Sjećanja preživjelih na dane provedene u zatočeništvu i danas su teška i bolna.

- Znam da kada sam izašao iz autobusa, da sam kleknuo na zemlju i poljubio ju. Nisam vjerovao da ću doći u Hrvatsku, rekao je Anto Špar, bivši zatočenik srbijanskih logora.

- 28 godina poslije sjećamo se toga dana, ali isto tako sjećamo se naših prijatelja koji su mučki ubijeni u srpskih logorima i koji nisu imali sreću da dožive ovo, rekao je Dragutin Guzovski, bivši zatočenik srbijanskih logora.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!