12:53 / 24.08.2020.

Autor: Dnevnik1/IMS/HRT

29. godišnjica pogibije četvorice policajaca

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL/Ilustracija

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL/Ilustracija

Foto: - / PIXSELL

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u mjestu Žuta Lokva obilježena je 29. godišnjica okrutnog ubojstva četvorice policajaca.
Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u mjestu Žuta Lokva obilježena je 29. godišnjica okrutnog ubojstva četvorice policajaca. Ubijeni su na križanju cesta Brinje - Otočac - Senj. 

Kada su sjeli u službeni automobil, na njih su iz zasjede zapucali pripadnici paravojnih formacija tzv. SAO Krajine iz dugog automatskog oružja i ručnih raketnih bacača. Napad je preživio jedino Darko Murat.

- Država, kažem, dođe, ne mogu reći da ne dođe, sjeti se, ali nije toliko koliko, recimo, hajdemo reći, jedan potpredsjednik sada Milošević plaće za svojom bakom, a rekao je da se trebaju sve žrtve jednako poštovati. Ako se trebaju, zašto nije došao možda i ovamo pokloniti se ovim žrtvama koje su tu pale, govori Darko Murat, preživjeli policajac.

- Kako je nakon toliko godina ponovno doći ovamo?! Teško, jako teško i svaka godina mi je ista kao taj prvi dan kad je bilo, objašnjava Jelka Šprajc, sestra ubijenog policajca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!