21:25 / 15.09.2020.

Autor: T.V./HRT

29. obljetnica stradanja vukovarske četvrti Sajmište

-

-

Foto: - / -

Obilježena je 29. obljetnica stradanja vukovarske četvrti Sajmište i početak najtužnijih dana vukovarske povijesti. U rujnu 1991. počeli su snažni napadi na Vukovar, a sredinim mjeseca agresor je uspio prodrijeti u dio Sajmišta, ubijajući branitelje i civile.
Obilježena je 29. obljetnica stradanja vukovarske četvrti Sajmište i početak najtužnijih dana vukovarske povijesti. U rujnu 1991. počeli su snažni napadi na Vukovar, a sredinim mjeseca agresor je uspio prodrijeti u dio Sajmišta, ubijajući branitelje i civile. Mnogi od njih završili su u logoru Velepromet.

- Kao obitelji poginulih branitelja i nestalih ćemo uvijek upozoravati na još uvijek neprocesuirane ratne zločine i nestale koje tražimo, poručio je Igor Gavrić, Udruga obitelji poginulih, umrlih i nestalih branitelja Domovinskog rata.

- S tugom i sjećanjima na poginule, nestale, ali naravno i s jednom ogromnom gorčinom što počinitelji nisu kažnjeni, istaknuo je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

- 14., 15., 16. i 17. ukupno je ubijeno i poginulo 87 osoba koje imaju prebivalište na Sajmištu. Između ostalog ubijeno je i 12 bračnih parova, rekao je pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Stjepan Sučić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!