15:42 / 29.03.2019.

Autor: HRT

3. Maj - Percan, Grbac, Pahljina i Brgić podnijeli ostavke

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Iz Brodogradilišta 3. maj izvijestili su da su ostavke podnijeli direktor tog brodogradilišta Maksimilian Percan, predsjednik i članovi Nadzornog odbora 3. maja Veljko Grbac te Elvis Pahljina i Marinko Brgić.
Iz Brodogradilišta 3. maj izvijestili su da su ostavke podnijeli direktor tog brodogradilišta Maksimilian Percan, predsjednik i članovi Nadzornog odbora 3. maja Veljko Grbac te Elvis Pahljina i Marinko Brgić, a svi su oni osumnjičeni u aferi Uljanik. 

- Obavještavamo investicijsku javnost da je 29. ožujka društvo zaprimilo ostavku direktora 3. maj Brodogradilišta Maksimiliana Percana, koja stupa na snagu 27. ožujka, te ostavku Elvisa Pahljine na članstvo u Nadzornom odboru 3. maja, koja stupa na snagu istekom kalendarskog dana 29. ožujka. Također, imamo saznanja da su ostavke na članstvo u Nadzornom odboru podnijeli i Marinko Brgić i Veljko Grbac, objavio je 3. maj putem Zagrebačke burze.

Nakon ostavke predsjednika i dva člana, u Nadzornom odboru 3. maja ostali su Goran Kutnjak i Juraj Šoljić.

Juraj Šoljić, koji u NO predstavlja radnike, rekao je za Hinu da će konzultacije za imenovanje nove Uprave biti danas i tijekom vikenda te da se nada da će u ponedjeljak biti održan sastanak s kojega bi bili predloženi novi članovi Uprave 3. maja.

Predsjednik Uprave 3. maja Maksimilian Percan te predsjednik i članovi Nadzornog odbora riječkog brodogradilišta - Grbac, Pahljina i Brgić, podnijeli su ostavke nakon što su zajedno s još devet osoba u utorak uhićeni u sklopu akcije Uljanik. Nakon saslušanja kod suca istrage Županijskog suda u Rijeci Duška Tišme jučer je određeno zadržavanje u istražnom zatvoru, na 30 dana, za Giannija Rossandu, Marinka Brgića, Dragutina Pavletića, Maksimilijana Percana, Silvana Kranjca i Veljka Grpca, dok će se ostali braniti sa slobode.

Privedeni u akciji Uljanik terete se za kažnjiva djela zlouporabe u gospodarskom poslovanju i subvencijsku prijevaru u Uljaniku i 3. maju od 1,2 milijarde kuna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!