30. obljetnica osnivanja "Tigrova"

03.10.2020.

12:24

Autor: Margareta Jozinović/Dnevnik/IMS/HRT

default error photo
Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana je počast svim poginulim braniteljima.
U Vojarni "Damir Martić Vitez" u Rakitju kod Zagreba obilježena je 30. godišnjica osnivanja legendarnih Tigrova. Prije tri desetljeća ustrojena je Jedinica za posebne zadatke MUP-a - iz koje je nastala prva gardijska brigada. Prekaljeni Tigrovi dokazali su se na gotovo svim bojišnicama u Domovinskom ratu.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća počast svim poginulim braniteljima odali su Predsjedništvo udruge "Tigar Rakitje", predstavnici Grada Zagreba i Svete Nedelje te ministar branitelja Tomo Medved u društvu djece poginulih pripadnika jedinice za posebne zadatke.

- Specijalci iz Raktija vi ste bili iskra plamena koji je prerasto u pobjedničku Hrvatsku vojsku i koji je prerastao u oslobođenu i neovisnu hrvatsku državu, rekao je brigadni general Darko Rukavina, prvi zapovjednik Jedinice za posebne zadatke MUP-a "Rakitje".

Emotivan je bio i ministar branitelja jer ovo je njegova postrojba.

- Sa optimizmom kročimo dalje, snažno, ponosni na sve ono što smo zajedno učinili uz punu potporu Vlade RH kojoj, naglašavam, je Domovinski rat i hrvatski branitelji najsnažniji temelj samostalne i suverene Republike Hrvatske i ja vas pozdravljam s našim snažnim pozdravom - za Hrvatsku kao Tigar, rekao je, 

Za Hrvatsku je život dalo 367 pripadnika Tigrova, a 6 ih se smatra nestalima. Tigrovi su sudjelovali u ključnim akcijama Domovinskog rata. Odvažno stali pred hrvatski stijeg, preuzeli odgovornost i ispunili san - san o slobodi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!