14:39 / 05.04.2021.

Autor: B.A./HRT

Uhićen vlasnik kuće u kojoj se okupilo 300 osoba

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Hrvoje Jelavić / PIXSELL

Uhićen je 20-godišnji vlasnik kuće u Brnazama u kojoj je policija noćas zatekla 300 osoba, izvijestili su iz PU splitsko-dalmatinske, napominjući da su pri ulasku u objekt njihovi službenici bili napadnuti bocama te su tada ozlijeđeni policajac i 25-godišnjakinja.

Kako se navodi u izvješću, jedan policijski službenik i 25-godišnjakinja koja se nalazila među okupljenima ozlijeđeni su u predjelu glave te im je pružena liječnička pomoć u hitnoj medicinskoj službi u Sinju, gdje su im utvrđene lakše ozljede.

Policija je dojavu da je u Brnazama kod Sinja ispred jedne kuće parkirano stotinjak automobila zaprimila malo prije ponoći te je otišla na mjesto događaja.

S obzirom na to da su se okupljeni oglušili na upozorenja i zapovijedi, u ispomoć su došli i službenici Interventne jedinice policije, kao i drugih ustrojstvenih jedinica te je uspostavljen red.

Prenosimo izvješće policije.

- Sinoć, nešto prije ponoći, primljena je dojava kako je u mjestu Brnaze ispred kuće parkirano 100-tinjak vozila, dok je unutar kuće više osoba. Policijski službenici su odmah izišli i dolaskom na mjesto događaja zatekli veći broj parkiranih vozila, dok je iz kuće dopirala glasna glazba. Osobe koje su se nalazile u kući narušavale su javni red i mir te su vrijeđale policijske službenike čim su ih uočile. Ulaskom u prostor u kojem je bilo okupljeno oko 300 osoba napadnuti su policijski službenici od strane nekolicine nepoznatih osoba iz mase koje su na njih bacile boce. Jedan policijski službenik i 25-godišnjakinja koja se nalazila među okupljenima ozlijeđeni su u predjelu glave te im je pružena liječnička pomoć u hitnoj medicinskoj službi u Sinju, gdje su im utvrđene lakše tjelesne ozljede. S obzirom na oglušivanje okupljenih na policijska upozorenja i zapovijedi, u ispomoć su pristupili i policijski službenici Interventne jedinice policije te drugih ustrojstvenih jedinica, nakon čega je uspostavljen javni red i mir te nije bilo potrebe za daljnjim postupanjem. Pronađen je 20-godišnji vlasnik objekta koji se dovodi u vezu s organiziranjem ovog okupljanja te je uhićen i doveden u službene prostorije policije i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje. Nadalje, intenzivno istraživanje je usmjereno i u cilju utvrđivanja svih protupravnih aktivnosti u ovom događaju, izvijestili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!