31. obljetnica ustrojavanja 118. brigade Zbora narodne garde

25.08.2022.

16:53

Autor: Regionalni dnevnik/HRT/I.B

default error photo

U Gospiću je u organizaciji Kluba branitelja i Grada Gospića obilježena je 31. obljetnica ustrojavanja 118. brigade Zbora narodne garde. Sveta misa za sve poginule održana je u katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije, a potom su položeni vijenci i zapaljene svijeće kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata.

- Crta bojišnice je bila sredina grada. Četiri vojarne, ne znam ima li u Hrvatskoj grad koji se, u tim uvjetima, uspio obraniti. A da je Gospić pao - pitanje je bi li bilo Hrvatske, a to nam se nikako ne prizna, rekao je Ante Došen iz Kluba branitelja 118. brigade.

- Ali nikada nemojmo to zaboraviti, nikada ne zaboravimo da su ti ljudi toliko nesebično sebe dali i položili svoje živote za ovo danas, rekla je Kata Brkljačić, predsjednica Udruge udovica hrvatskih branitelja DR-a LSŽ.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!