470 pari "startasica" podijeljeno petrinjskim osnovnoškolcima

09.05.2022.

18:12

Autor: V.K./HRT/Hina

Startasice

Startasice

Foto: Goran Ferbezar / Pixsell

U sklopu projekta Djeca Petrinje u srcu, koji provodi Prva osnovna škola Petrinja, za sve učenike te škole i za prva dva razreda Osnovne škole Dragutina Tadijanovića podijeljeno je 470 pari tenisica "startasica" iz vukovarskog Borova.

Ravnatelj Prve osnovne škole Petrinja Robert Groza rekao je u ponedjeljak da su podijelili "startasice" svim učenicima te škole i učenicima prva dva razreda Osnovne škole Dragutina Tadijanovića.

Osim tenisica, podijelili smo i majice, koje su isto tako sklopu projekta, rekao je Groza i dodao da su podijelili 470 pari tenisica, što muških, što ženskih. U nastavku projekta 'Djeca Petrinje u srcu' očekuje nas izdavanje jedne zbirke pjesama, što će biti zanimljivo jer će pjesme biti izdane na hrvatskome i francuskom jeziku", rekao je i dodao da su to uradci učenika, sadašnjih i nekih bivših koji su otišli iz škole.

- Osim toga, još nas očekuje večer zborova i razni izleti za naše učenike. Prije dva tjedna smo bili u kampu u Višnjanu, naši učenici i učitelji, i reakcije su dobre, rekao je Groza.

Djeca Petrinje u srcu projekt je koji provodi Prva osnovna škola Petrinja, a njime se učenicima te i ostalih petrinjskih škola, djeci Petrinje žele ponuditi novi sadržaji, znanja, vještine i vidici iz različitih područja od tehnike i znanosti do umjetnosti, ekologije i zadrugarstva. Projekt je financiran iz Europskoga socijalnog fonda u iznosu većem od 930.000 kuna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!