50 godina klinike za tumore u Vinogradskoj

20.11.2018.

18:47

Autor: Ruža Ištuk/V.K./HRT

default error photo
Klinika za tumore KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu - obilježila je 50-tu obljetnicu rada. Riječ je o ustanovi kroz koju prođe 130 tisuća pacijenata godišnje i obavi se 4 tisuće velikih operacija.
Klinika za tumore KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu - obilježila je 50-tu obljetnicu rada. Riječ je o ustanovi kroz koju prođe 130 tisuća pacijenata godišnje i obavi se 4 tisuće velikih operacija. Djelatnici Klinike kažu da ne zaostaju ni za jednim sličnim centrom u Europi.

Zbog tumora dojke gospođa Marija je u bolesničkoj postelji, ali, kaže, u dobrim i stručnim rukama.

"Jučer sam operirana i super se osjećam i mislim da ću prekosutra doma."

Njihov osmijeh, osoblju je najveća nagrada.

"Danas smo radili onkološke operacije karcinoma dojke, neke premaligne tvorbe, neke maligne i to smo odstranjivali. Radimo 4-6 takvih operacija dnevno“, naglasio je Ilija Guteša, dr. med. specijalist plastične i onkološke kirurgije.

Multidisciplinarnim pristupom - bore se s tumorima dojke, debelog crijeva, jetre, želuca, s ginekološkim karcinomima, tumorima glave i vrata.

"Radim ovdje 10 godina, zadovoljan sam sa uvjetima rada-uvijek može biti bolje, ali zadovoljan sam i volio bi ostati ovdje“, govori Gordan Tometić, dr. med. specijalist abdominalne i onkološke kirurgije.

"Radim 18 i pol godina, radim u operacijskoj sali, glavna sestra sam kliničke jedinice operacijski blok i sterilizacija, kad kažu da je to jedan od težih poslova je li tako, to je jedan pelmeniti posao prije svega“, ističe IVANA POTESAK/glavna sestra kliničke jedinice Operacijski blok i sterilizacija S ovakvim radnicima lako je slaviti 50-ti rođendan. "Najbolje je gledati krajnji rezultat, dakle kakvi su nam ishodi liječenja, mi možemo reći za ovu kuću da su jako dobri, i da pratimo onkološke rezultate koji su bilo gdje u zapadnoj Europi“, naglasio je prof. dr. sc. DANKO VELIMIR VRDOLJAK, dr. med./predstojnik Klinike za tumore KBC-a "Sestre milosrdnice" "Klinika za tumore je velika ustanova, sa velikim protokom pacijenata koja ja iz pozicije ravnatelja moram reći troši velike novce KBC-a ali sve je opravdano i sve je na boljitak naših pacijenata“, ukazuje prof. dr. sc. MARIO ZOVAK, dr. med./ravnatelj KBC-a "Sestre milosrdnice" A pacijentica Marija poručuje... "I da ovakvi ostanu su fantastični, ali želim djelatnicima Klinike bolje uvjete rada i što svatko želi na svom radnom mjestu.“

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!