09:44 / 14.05.2020.

Autor: HRT

98. obljetnica rođenja prvog predsjednika Franje Tuđmana

-

-

Foto: - / -

U povodu 98.-me obljetnice rođenja prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, izaslanstvo HDZ-a položilo je vijenac i zapalilo svijeću ispred njegove rodne kuće u Velikom Trgovišću.
U povodu 98. obljetnice rođenja prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, izaslanstvo HDZ-a položilo je vijenac i zapalilo svijeću ispred njegove rodne kuće u Velikom Trgovišću.

U ime HDZ-a, svih članova i članica koji su danas u Velikom Trgovišću, još jednom smo došli iskazati poštovanje prema prvom predsjedniku Republike Hrvatske i utemeljitelji Hrvatske demokratske zajednice, rekao je predsjednik te stranke Andrej Plenković.

- Političaru, povjesničaru i državniku koji je predvodio Hrvatsku na njezinom putu za samostalnost, za neovisnost, za razvoj demokracije i ostvarivanje višestoljetoljnog sna hrvatskog naroda. Mislim da u najširoj javnosti ostaje trajna vrijednost i da ćemo se tih prekretničkih godina uvijek sjećati kao generacija koja je imala privilegiju doživjeti slobodnu i samostalnu RH, i na tome mu još jednom zahvaljujem, rekao je Plenković.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!