06:58 / 15.05.2019.

Autor: HRT

A sada Vlada: Nove demografske mjere

-

-

Foto: - / -

U emisiji A sada Vlada gostovala je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić. S ministricom je razgovarala urednica emisije Eliana Čandrlić Glibota.
U emisiji A sada Vlada gostovala je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić. S ministricom je razgovarala urednica emisije Eliana Čandrlić Glibota.

Od sljedeće godine roditeljske naknade tijekom drugih šest mjeseci dopusta nakon rođenja djeteta trebale bi biti izjednačene s punom plaćom roditelja
, a očevi bi trebali dobiti pravo na 10 slobodnih dana nakon rođenja djeteta, plaćenih u visini pune plaće. Murganić je naglasila da su s time drugi puta povećali naknade i u odnosu na zatečeno stanje povećali roditeljsku naknadu za 110 posto, a bit će obuhvaćeno između 60 i 65 posto korisnika naknada.

Naglasila je kako se ide u povećavanje kapaciteta vrtića, zapošljavanje više djelatnika i prilagodba radnog vremena. Cilj nam je da sva djeca imaju jednake šanse kad dođu u prvi razred, kazala je ministrica. Naglasila je i da se od 1. povećava cenzus na obračun prava na dječji doplatak.

Više pogledajte u videoprilogu.

-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!