Ačkar: Ljudima je dosta populizma i podjela

15.06.2021.

10:04

Autor: V.K./Studio 4/IMS/HRT

Krešimir Ačkar, gradonačelnik Velike Gorice

Krešimir Ačkar, gradonačelnik Velike Gorice

Foto: Studio 4 / HRT

Krešimir Ačkar, gradonačelnik Velike Gorice osigurao je gradonačelničko mjesto već u prvom krugu lokalnih izbora. U emisiji Studio 4 rekao je kako nema vremena za opuštanje stoga što je Velika Gorica 6. grad po veličini u Hrvatskoj, koji ima povijesne projekte te gradonačelnik mora raditi 16 sati dnevno.

- U Velikoj Gorice se i nakon izbora nastavilo raditi punim kapacitetom i sve ono što su sugrađani mogli čuti u predizbornom periodu, trudit ćemo se da se i realizira u najkraćem roku, naglasio je.

Gradonačelnik je rekao kako postoji većina s koalicijskim partnerima u Gradskom vijeću. Kako kaže bez Gradskog vijeća se grad ne može razvijati.

Na pitanje hoće li građani Velike Gorice ostati bez ZET-ovih gradskih linija, gradonačelnik je rekao kako je desetogodišnji ugovor sa ZET-om istekao te kako je isti poslao zahtjev za subvencijom od gotovo 100 posto većom nego do sada, a iznosi 4,5 milijuna kuna od 01.srpnja.

- To smatram svojevrsnom ucjenom. Mi Zagrebu isporučujemo vodu i nije mi palo na pamet da povisim cijenu vode prema građanima susjednog grada, naglasio je Ačkar.

- Očekujem sastanak s novoizabranim gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem i nadam se da će on, za razliku od ZET-a, imati konstruktivniji i realniji prijedlog za sve naše sugrađane, zato što se mi nećemo dati ucjenjivati, ističe gradonačelnik Velike Gorice i dodaje kako je u potpisu ove odluke ZET-a stara struktura bivšeg gradonačelnika Milana Bandića.

Ačkar je naglasio da je od prvog trenutka kada je istaknuo svoju kandidaturu za gradonačelnika rekao kako neće reći ni jednu lošu riječ o svojim protukandidatima te kako se neće u kampanji baviti njima.

- Građani žele sigurnost i napredak. Ljudima je dosta populizma i podjela. Na temelju rezultata koji sam postigao jasno je da građani priznaju vrijeme provedeno s njima i osluškivanje problema te rješavanje njihovih problema, naglasio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!