Advent u Bjelovaru: klizalište, bogata ugostiteljska ponuda, koncerti, izložbe i predstave

28.11.2021.

07:00

Autor: Suzana Balen/Regionalni dnevnik/B.A./HRT

Bjelovar

Bjelovar

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Klizalište u središtu grada jedan je od aduta adventa u Bjelovaru. Najviše je razveselilo najmlađe, a neizostavne su i adventske kućice, bogata ugostiteljska ponuda, koncerti, izložbe i predstave.

Bjelovarske mažoretkinje prve su stale na led - unatoč kiši, otplesale su svoju koreografiju na klizaljkama. 500 četvornih metara klizališta u samom gradskom središtu ovaj je put postavio bjelovarski Komunalac.


- Bilo je dosta povika na zatvaranje glavne ulice, ali sad vidimo da sve funkcionira normalno. Mislim da smo lokaciju dobro pogodili, rekao je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.


Raznovrsni programi održavat će se u središnjem gradskom parku - 30 je adventskih kućica, najviše dosad, a nude domaće proizvode, od gastronomije do ukrasa.


- Iskustva su uvijek dobra, odlična, Bjelovarčani prepoznaju naše proizvode, našu kvalitetu, kaže Tesa Rajčević iz Narte.


Tako su nastala i posebna božićna izdanja domaćih proizvoda poput sira i kolača. Krčka se i prava zimska juha od buče.


Bjelovarski sastavi zaduženi su za glazbeni adventski ugođaj. Organizatori kažu, to je najjeftiniji, ali najsadržajniji advent u Bjelovaru. Ukupno stoji 300 tisuća kuna.


- Ove godine smo se zaista bazirali na jednu intimnu, toplu obiteljsku priču - i što se tiče glazbenog programa, predstava i izložbi, bazirali smo se na domaće izvođače kako bi im malo pomogli u ovoj teškoj pandemijskoj godini, ističe Ana Kelek, direktorica Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar. 


A tome obiteljskome ugođaju, osim na otvorenom, pridonijet će i programi u knjižnici i muzeju. Blagdanski program u Bjelovaru traje do 16. siječnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!