16:16 / 17.09.2020.

Autor: Jelena Bokun/Dnevnik/IMS/HRT

Afera Janaf: Direktor Elektrocentra Petek 2018. proglašen najboljim mladim menadžerom

Foto: Sasa Zinaja/NFOTO/PIXSELL

Foto: Sasa Zinaja/NFOTO/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Tvrtku Elektrocentar Petek, koju se neslužbeno spominje u tzv. aferi Janaf, vodi direktor Miroslav Petek kojeg je Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika 2018. proglasilo najboljim mladim menadžerom godine.
Tvrtku Elektrocentar Petek iz Ivanić Grada, koju se neslužbeno spominje u tzv. aferi Janaf, vodi direktor Miroslav Petek kojeg je Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika (HUM-Croma) 2018. proglasilo najboljim mladim menadžerom godine.

Uhićen predsjednik Uprave Janafa i još desetak osoba

Prema neslužbenim informacijama predsjednik uprave Janafa Dragan Kovačević navodno je primio mito u iznosu od 1,9 milijuna kuna upravo od direktora tvrtke, Kreše Peteka, i to za davanje građevinskih i inženjerskih poslova toj tvrtki.

Kako se u medijima 2018. godine navodilo, riječ je o tvrtki koja se od malog privatnika razvila u jednu od vodećih u "području pružanja usluga i izvođenja radova u elektroenergetici, telekomunikacijama i građevinarstvu, te veleprodaji i maloprodaji elektro i građevinskog materijala i opreme".

Petek je pritom isticao da je sjedište tvrtke u Ivanić Gradu, ali da urede imaju u Rijeci i Splitu, tvrtku kćer u BiH te da su 2016. u Albaniji osnovali podružnicu.

Dodao je i da su odradili velik broj kvalitetnih i izazovnih projekata, a posebno je istaknuo projekt izgradnje druge faze Zračne luke Dubrovnik u kojoj je sudjelovao s, kako je istaknuo, partnerima Strabagom i PZC Split.

Direktor Elektrocentra Petek krajem 2018. navodio je da je tvrtka tada imala oko 420 zaposlenih, najavljivao je rast proizvodnje i broja zaposlenih.

- Naše reference, stručnost i profesionalnost s kojima pristupamo svakom projektu naši su partneri prepoznali kao garanciju uspješne suradnje, a samim time i preporuku za uspostavljanje novih poslovnih odnosa i privlačenje novih klijenata, isticao je tada Petek.

U aferi Janaf za trgovanje utecajem, davanje mita i nezakonito pogodovanje osumnjičeno je desetak osoba. Među osumničenima su i i HDZ-ov gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić te SDP-ov gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić koji su ujedno i saborski zastupnici te ih štiti imunitet.

Obojica su medijima kazali da nemaju nikakve veze s korupcijom, a Kovačević se o sumnjama, po riječima njegova odvjetnika, još nije očitovao.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!