Afera MIG: Uskok i branitelji najavili žalbe na presudu Čoviću i Josipoviću

26.03.2019.

13:28

Autor: HRT

default error photo
Josip Čović i Ivica Josipović nepravomoćno su proglašeni krivima u postupku koji se vodio na Županijskom sudu vezano uz remont MiG-ova.
Josip Čović i Ivica Josipović nepravomoćno su proglašeni krivima u postupku koji se vodio na Županijskom sudu vezano uz remont MiG-ova.

- Mito za remont MiG-ova - USKOK podignuo optužnicu

Načelnik Odjela održavanja i remonta Zrakoplovno-tehničkog zavoda Zapovjedništva za logistiku MORH-a Josip Čović dobio je godinu dana i 8 mjeseci zatvora i mora vratiti 10 tisuća eura koje je primio kao mito. Predstavnik ukrajinske remontne tvrtke Ivica Josipović osuđen je na godinu dana zbog davanja mita. Svaki mora platiti po 4 tisuće sudskih troškova.

Zamjenik ravnateljice Uskoka Krešimir Ostrogonac izjavio je, nakon izricanja osuđujuće nepravomoćne presude u aferi MiG, da je zadovoljan presudom, ali da će se žaliti na visinu kazne, dok su odvjetnici osuđenih Josipa Čovića i Ivice Josipovića najavili da će u žalbenom postupku osporavati cijelu presudu, jer smatraju da njihovi branjenici nisu krivi.

Podsjetimo, za remont MiG-ova natjecale su se dvije tvrtke - jedna iz Ukrajine, druga iz Rumunjske. Posao su dobili Ukrajinci, a Čović je, prema tvrdnjama USKOK-a, primio 10 tisuća eura mita. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!