Afganistanci čamcem prelazili Savu, uhvaćeni pri ilegalnom ulasku u RH

26.03.2023.

19:34

Autor: Hina/HRT/A.V.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Jurica Galoic / Pixsell

Sedam osoba uhvaćeno je pri ilegalnom ulasku u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine u subotu oko 21.30 nedaleko od mjesta Vrbje u Brodsko-posavskoj županiji.

Pokušaj ulaska u Hrvatsku spriječili su pripadnici interventne jedinice Policijske uprave brodsko-posavske.


- Prilikom nadzora državne granice na rijeci Savi policijski službenici uočili su gumeni čamac u kojem se nalazilo osam nepoznatih muškaraca. Nakon pristanka čamca uz obalu, kada su ugledale policijske službenike, dvije osobe koje su upravljale čamcem dale su se u bijeg. Policajci su jednu osobu uhitili, a druga se udaljila plivajući preko Save u smjeru Bosne i Hercegovine, rekla je glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske Kata Nujić.


Muškarac (23) koji je upravljao gumenim čamcem i preostalih šest suputnika u Postaji granične policije u Staroj Gradiški identificirani su kao državljani Afganistana.


Vozač čamca uz kaznenu prijavu bit će predan u pritvor, a na ostalih šest putnika iz čamca primijenit će se procedura prema Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!