11:28 / 15.06.2018.

Autor: B.S.LJ./HRT

Ahmetović: Pred europskim institucijama ćemo dokazati da je "lex LNG" neustavan

-

-

Foto: - / -

Načelnica općine Omišalj Mirela Ahmetović najavila je još jučer kako će pokrenuti pitanje ustavnosti zakona "lex LNG".
Načelnica općine Omišalj Mirela Ahmetović najavila je još jučer kako će pokrenuti pitanje ustavnosti zakona "lex LNG". Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić kaže da vjeruje da će zakon proći i taj test. Podsjetio je, također u razgovoru za Studio 4, na neka prošla vremena, kada je i Zlatko Komadina bio za LNG terminal.

"Ono što mene brine jest da se gospodin Bačić nijednom riječju nije osvrnuo na silne primjedbe koje su došle upravo u tom smjeru tijekom e-savjetovanja koje je Vlada tek proceduralno provela, a nije se na njih niti osvrnula. Naime, ovaj zakon nije sukladan Ustavu RH, pa niti silni europskih direktiva i mi ćemo to dokazati pred europskim institucijama", kaže Ahmetović.

"Što se tiče komentara i silnih pokušaja da se diskreditira župan Zlatko Komadina koji je nekada, čini mi se 2010. izjavio da je plutajući terminal moguć, ja ću samo podsjetiti i gospodina Bačića i cijelu Vladu RH da župan Primorsko-goranske županije i ja osobno poznajemo zakone RH i znamo da je prvi uvjet da bi se jedan projekt realizirao , pa makar i plutajući LNG terminal da on postoji i da je on sukladan prostornom planu. Što on nije. Kad bi se odlučilo da se ide u gradnju plutajućeg terminala, i Primorsko-goranska županija i općina Omišalj trebale su takav projekt ugraditi u prostorni plan", kaže Ahmetović.

Napominje kako plutajućih terminala ima nekoliko vrsta, "a Vlada RH, HDZ-ovi zastupnici i njihovi puleni jučer su glasovali za najgoru moguću varijantu plutajućeg terminala, uz najgore moguće ekološke metode". 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!