13:37 / 08.08.2018.

Autor: HRT

Airtractor gasi požar na otoku Ugljanu

-

-

Foto: - / -

Airtractor AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH angažiran je u akciji gašenja požara kod mjesta Lukoran na otoku Ugljanu.
Airtractor AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH angažiran je u akciji gašenja požara kod mjesta Lukoran na otoku Ugljanu u Zadarskoj županiji, nakon čega će nastaviti protupožarno izviđanje rutom Sjever 2.

Ovo je 21. požar od početka II. faze ovogodišnje protupožarne sezone (od 1. lipnja do danas) u kojemu su sudjelovale zračne snage. Gasile su 10 požara u Zadarskoj, osam u Šibensko-kninskoj te tri požara u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Uz gašenje požara, provedeno je i 21 protupožarno izviđanje s avionima Canadair i Airtractor u županijama priobalja, dok je tim besposadnih zrakoplovnih sustava (BZS "Skylark I") za rano otkrivanje požara bio angažiran devet puta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!