14:06 / 09.09.2020.

Autor: I.D./HINA

Akcija "Poštujte naše znakove" postala virtualna, policajci ostali stvarni

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Učenici prvih razreda tako će steći potrebna znanja o sigurnom ponašanju u prometu kroz preventivno-edukativni video, a virtualni policajci Mario i Ante će ih upoznati s prometnim znakovima i pravilima.
Na početku školske godine u kojoj nastavu pohađa više od 38 tisuća prvašića, MUP je u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja dogovorio da će se edukacija o pravilnom ponašanju u prometu zbog posebnih epidemioloških mjera primarno odvijati virtualno.

Učenici prvih razreda tako će u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa steći potrebna znanja o sigurnom ponašanju u prometu kroz preventivno-edukativni video "Poštujte naše znakove", dok će ih virtualni policajci Mario i Ante upoznati s prometnim znakovima i pravilima.

No, u zonama oko škola i dalje će za sigurnost prvašića brinuti stvarni prometni policajci, a virtualni mogu doprinijeti usvajanju pravilnog ponašanja u prometu te potaknuti odgovornost i samostalnost naših najmlađih sudionika u prometu, izvijestio je u srijedu MUP.

Roditeljima je pritom ukazao da djeca i mladi uče od starijih te ih oponašaju i u prometu zbog čega ih je pozvao da djeci budu primjer i najbolji uzor u odgovornom ponašanju u prometu.

Vozače je pozvao da poštuju prometne propise i posebice oprezni budu u zonama osnovnih škola i na pravcima kretanja naših školaraca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!