16:29 / 09.10.2020.

Autor: I.D./Željko Valčić/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Akcija pošumljavanja opožarenih područja Dalmacije

-

-

Foto: - / -

Dosad je ukupno posađeno 65.000 sadnica, a primilo ih se gotovo 80%.
Akcija pošumljavanja opožarenih područja Dalmacije "Boranka" ulazi u treću sezonu, najavljuje glavni organizator, Savez izviđača Hrvatske. Pošumljavanje počinje već idućega vikenda na području Žrnovnice. ➡️ Rezime protupožarne sezone

Unatoč svemu, izviđači i svi volonteri zainteresirani za pošumljavanje tisuća hektara opožarenih površina idu dalje. Hrvatske šume pripremile su dovoljno sadnica. Istina, bit će nešto manje volontera nego u prethodnim akcijama, ali predaha nema.

- U zadnje dvije godine 6.300 volontera je bilo aktivno, nastavljamo dalje u malo manjem broju zbog mjera, ali tu je jednaka volja i entuzijazam, ako ne i veći, rekao je Dan Špicer, poslovni direktor Saveza izviđača Hrvatske.

Dosad je ukupno posađeno 65.000 sadnica, a primilo ih se gotovo 80%. Dobrom rezultatu pridonijela je i ovoljetna akcija zalijevanja pošumljenih područja "Budi moja voda".

Idućega vikenda akcija počinje oko Žrnovnice, a nastavit će se na Mosoru. Izviđači pozivaju sve zainteresirane pojedince i skupine da pridonesu akciji jer, kažu, gdje god da se krene potrebna su desetljeća da se obnovi sve što je stradalo u samo nekoliko sati ili dana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!