Riječka pekara pomaže sugrađanima: bijeli kruh samo 5 kuna

16.11.2022.

07:00

Autor: Borna Šmer/Regionalni dnevnik/HRT

Akcija će trajati mjesec dana

Akcija će trajati mjesec dana

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Pomoći drugima uvijek je znao vlasnik jedne riječke pekare - ove je godine odlučio da, uoči blagdana, neće dijeliti promotivne materijale. Neće biti upaljača ili kalendara, već će kruh prodavati po simboličnoj cijeni. Akcija kreće danas i trajat će mjesec dana.

Inflacija je svoje napravila. Novci sve manje vrijede i malo što se danas može kupiti kovanicom od 5 kuna. Iz tog je razloga poznata pekara s riječkog Turnića svojim kupcima odlučila malo olakšati. Sav će bijeli kruh prodavati za simboličnih pet kuna. 


I u ovim neizvjesnim su vremenima, unatoč rastu troškova, vlasnici pružili ruku svojim kupcima.


- Skočile su u nebo cijene svega, pogotovo struje. Prvobitno to, onda ostalih materijala. Ovih mjesec dana će nas koštati. Neće nama biti sigurno bajan posao, ovih mjesec dana, ili bajna zarada kao što ljudi možda misle. Mi ćemo otići u neki minus sigurno, ali sve za pomoć građanima Rijeke i našim kupcima, kaže vlasnik pekare Flamur Ćenaj


Nije ovo prva akcija ove riječke pekarske obitelji. Socijalnu su osjetljivost pokazali mnogo puta. Ovdje po kruh mogu doći i oni koji si ga ne mogu priuštiti. 


- Naši kupci kupe kruh za ljude koji nemaju novaca i onda mi stavimo u tu košaricu. Ako je kojim slučajem ta košarica prazna, onda mi stavimo da ne bi netko slučajno došao pa da nema, da ode kući praznih ruku, kaže Ćenaj.


U jeku inflacije, svaka se kuna dva puta prevrne pa će mnoge obradovati što će, idućih mjesec dana, mrki medvjed ovdje vrijediti nešto više. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!