12:10 / 17.02.2021.

Autor: HRT/Hina

Malverzacijama državu oštetili za 30 milijuna kuna

default error photo

U akciji USKOK-a i policije uhićen je stečajni sudac zagrebačkog Trgovačkog suda Mihael Kovačić, upraviteljica pisarnice tog suda Aleksandra Mažić te dvoje stečajnih upravitelja - Branko Petanjek i Iva Petanjek.

Osumnjičeni su za zlouporabu položaja i ovlasti, pomaganje u zlouporabi položaja i ovlasti, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te pranje novca. Za suca Kovačića zatraženo je skidanje imuniteta, što je Državno sudbeno vijeće i odobrilo. 


- Sumnjiči ih se da su od 2009. provodili niz malverzacija i državu oštetili za 30 milijuna kn. Novac su prebacivali na račune tvrtki s kojima su bili povezani ili im čak bili vlasnici, javio je za Vijesti u 17 Mladen Sirovica. 


Iz tužiteljstva dodaju da su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat višemjesečnog kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave Ministarstva financija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!