10:24 / 11.01.2018.

Autor: HRT

Akcijski plan reforme obrazovanja u javnu raspravu, natječaj za ekspertnu skupinu

-

-

Foto: - / -

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je kako su sad u mogućnosti da na jasan i otvoren način dobiju stručnjake koji će nastaviti rad.
Održana je druga sjednica Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije, kojom je predsjedao premijer Andrej Plenković.

Nakon sastanaka na početku sjednice Vlade premijer je rekao kako je na sastanu usuglašen tekst akcijskog plana koji će ministarstvo obrazovanja u ponedjeljak uputiti u javno savjetovanje. Dogovoren je i novi natječaj za voditelja i članove Ekspertne radne skupine pa prema tome nastavljamo s reformom obrazovanja, dodao je.

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je kako su sad u mogućnosti da na jasan i otvoren način dobiju stručnjake koji će nastaviti rad na onome što je do sada napravljeno, a to je, kaže, puno.

Sve prijave kandidata, dodala je, objavit će se online na pripremljenom obrascu te će svi podaci o kandidatima koji prođu administrativnu provjeru, kao i svi prilozi i dokazi o ispunjavanju uvjeta biti javno objavljeni, tako da svatko može vidjeti tko se javljao i koje uvjete ispunjava.

Uvjerena sam da će takav transparentan, otvoren način rezultirati time da se javljaju kompetentni kandidati i da PSP temeljem zadanih kriterija može izabrati članove ERS-a koji će biti u stanju provoditi svoje dužnosti i nadležnosti u skladu sa strategijom, rekla je ministrica.

Što se tiče Akcijskoga plana, Divjak je podsjetila da je prvu inačicu izradilo PSP u prethodnom sastavu. U ovom trenutku imamo drugu inačicu u kojoj su revidirani rokovi, nadležnosti, a Akcijski plan je stavljen u okvire dvogodišnjeg perioda, rekla je Divjak dodavši da će Akcijski plan u javnom savjetovanju biti dostupan 30 dana, počevši od idućeg ponedjeljka.

Članica PSP-a i predsjednica saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Vesna Bedeković pozvala je zainteresirane za rad u ERS-u da se jave na natječaj, a javnost i struku da sudjeluju u javnoj raspravi o Akcijskom planu jer žele postići široko društveno suglasje o svim pitanjima koja su vezana uz reformu odgojno-obrazovnog sustava i provedbu svih ciljeva predviđenih Strategijom obrazovanja, znanosti i tehnologije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!