08:55 / 04.05.2018.

Autor: I.B./HRT

"Ako ćemo prodavati Imunološki zavod, hoćemo li onda sutra vojsku, policiju i KBC?"

-

-

Foto: - / -

U Studiju 4 gostovala je Lidija Jagarinec, sindikalna povjerenica u Imunološkom zavodu.
Imunološki zavod do kraja godine mogao bi ponovno početi s radom. Politička je to odluka Grada Zagreba i države donijeta prije dva dana u zagrebačkoj gradskoj skupštini.

Koliko je to realno i vjeruju li u tu konačnu odluku zaposlenici i sindikati pitali smo Lidiju Jagarinec, sindikalnu povjerenicu u Imunološkom zavodu.

"Bedasto bi bilo da nakon svih ovih godina postanemo Nevjerni Toma", istaknula je. "Dobra je stvar da nije predizborna godina i nisu nikakvi izbori na vidiku a nešto se pokrenulo s Imunološkim. Mi smo 2014. napisali javnu podršku, pismo namjere grada Zagreba. I dalje smo istog stava kao i tada; Imunološki bi trebao biti državni. On radi prevažnu stvar da bi to otišlo u neke privatne ruke. Ako ne može država to sama riješiti - onda može grad Zagreb. Jer je grad Zagreb institucija", istaknula je.

"Za svaku odluku je potrebna suglasnost većine, potrebno je proći kroz gradsku skupštinu. Mišljenja smo da grad Zagreb i država mogu nešto učiniti zajedno", istaknula je.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!