13:19 / 28.12.2019.

Autor: Renata Ostović/IMS/Dnevnik/HRT

"Ako smo umirovljeni - nismo umrtvljeni"

-

-

Foto: - / -

U Osijeku je 30-ak tisuća umirovljenika. Iako su u trećoj životnoj dobi, i dalje su aktivni, druže se i putuju koliko im to mirovina i zdravlje dopuštaju.
U Osijeku je 30-ak tisuća umirovljenika. Iako su u trećoj životnoj dobi, i dalje su aktivni, druže se i putuju koliko im to mirovina i zdravlje dopuštaju. Sastaju se i u prostorijama Matice umirovljenika koja u gradu na Dravi ima 1500 članova.

U domu umirovljenika korisnici u dobrome društvu pokušavaju zaboraviti na male mirovine, bolesti i samoću koja mnoge tišti.

- Ako smo umirovljeni, nismo umrtvljeni. To je meni jako važno da oni ovdje u našem dnevnom boravku pronalaze sreću, radost, druže se, popije kavicu, kazala je Marija Sužnjević, predsjednica Matice umirovljenika grada Osijeka.

Mislili su, kažu, da će uživati u zasluženoj mirovini. No rijetkima to i polazi za rukom. U mjesecu darivanja oni čije su mirovine do 2000 kuna od Grada Osijeka dobili su božićnice, a ove godine od 150 do 400 kuna.

No mnogi vjeruju da će ipak biti bolje. Do tada pronalaze različite zanimacije.

- Našla sam veliko zadovoljstvo evo u ovim radionicama , družimo se, radimo nešto, neke  ideje dolaze, sve ono što nismo imali za vrijeme rada. U tom nalazim neko zadovoljstvo i neku utjehu, kazala je gospođa Antonija Zelić.

Jer u dobrom društvu, kao što je ovdje, umirovljenički život - ipak je lakši.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!