11:35 / 23.03.2020.

Autor: B.A./HRT

Akrap: Suočeni smo s poplavom dezinformacija

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Akrap je rekao kako je informacija da u Zagrebu slijedi novi jak potres mogla rezultirati kaosom i panikom
U posljednje smo vrijeme suočeni s poplavom dezinformacija, upozorio je Gordan Akrap s Instituta za istraživanje hibridnih sukoba danas u HRT-ovoj emisiji Zajedno za zdravlje. Govorio je o opasnosti lažnih vijesti u situacijama poput epidemije koronavirusa i potresa.

Novi potres u Zagrebu

- Ono što je dobro je da su se gotovo svi mediji uključili u sustavno demistificiranje, otvaranje javnosti točnih informacija i ukazivanje na to koje su to informacije koje se pojavljuju i zašto ih ne treba slijediti i slušati, dok s druge strane mediji prenose službene informacije. To je jedini način na koji se možemo zaštititi od zloćudnih utjecaja tih informacija., rekao je Akrap.

Spomenuo je informaciju da u Zagrebu slijedi novi jak potres, što je, kako je rekao, moglo rezultirati kaosom i panikom.

Smatra da sustav u posebnim uvjetima poput ovih treba posebno raditi na identifikaciji i sankcioniranju počinitelja i distributera dezinformacija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!