Bolnica: Pulski aktivist životno ugrožen

11.08.2023.

Zadnja izmjena 13:30

Autor: HRT

Pulska Opća bolnica izvijestila je u petak da je jutros pronađeni 47-godišnji pulski aktivist Aleksej Orel primljen u bolnicu u teškom stanju te da mu je život ugrožen.

Aktivist je nestao prije dva dana, a pronađen je u petak ujutro na području Svetice u Šišanu, dehidriran i u polusvjesnom stanju pa policija istražuje okolnosti tog slučaja.

- Aleksej Orel primljen je u bolnicu u teškom stanju te je smješten na jedinicu intenzivnog liječenja i stanje mu je životno ugroženo, što zahtijeva stalni nadzor medicinskog osoblja, rekao je na konferenciji za novinare zamjenik ravnateljice pulske bolnice Jurica Palaversić.

Orel je pronađen je u 8.18 u šumskom predjelu na području bivše vojarne Svetica, a u bolnicu je primljen između 9.15 i 9.20 te je odmah podvrgnut dijagnostičkim procedurama.

Potraga za njim počela je u srijedu u Šišanu, na području Svetice, nakon što je nestanak prijavila njegova životna partnerica. U potrazi su, osim policije, vatrogasaca i pripadnika HGSS-a, sudjelovali i brojni građani, Orelovi prijatelji i znanci.

Podatak da je Orel pronađen te da je živ, objavila je na Facebook stranici Inicijativa za Lungomare čiji je Orel aktivist.

HGSS je objavio na toj društvenoj mreži da je zajedničkim snagama pronađena nestala muška osoba nakon što su jučer u popodnevnim satima alarmirane sve nadležne službe na području općine Ližnjan u Istri zbog prijave o nestaloj osobi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!