Aktivist donio lijes na Trg sv. Marka

15.02.2019.

13:34

Autor: D.M./HRT

default error photo
Aktivist Josip Juretić krenuo je pješice od Buzina prema Trgu sv. Marka noseći lijes pokriven hrvatskom zastavom.
Aktivist Josip Juretić krenuo je pješice od Buzina prema Trgu sv. Marka noseći lijes pokriven hrvatskom zastavom. Josipa su ispred Markovog trga dočekali policijski djelatnici koji čuvaju Ured Vlade. Nisu mu dopustili da unese lijes u zgradu Vlade. Nakon nekoliko minuta prepiranja ostavio je lijes ispred zgrade i odnio spise koje je nosio u lijesu.Josip Jurković je već na Markov trg stigao u društvu policije. Donio je lijes. U blizini ga je dočekalo nekoliko njegovih istomišljenika.

- U lijesu je sadržaj ove države. Korupcija, lopovluk, mafija, krv koju su prolili od branitelja, mog pokojnog oca kojeg su ubili. Nažalost, nije imao za kruh ni za vodu. Bio je vojni invalid, rješavali smo mu mirovinu šest godina. Ne vidim nikakvog pomaka. Ova država više ne postoji i to simbolizira ovaj lijes, rekao je. 
Video: Davor Puklavec/PIXSELL

- Možda je najveća rak-rana ove države pravosuđe, moram ga nazvati krivosuđe, o tome imam jako puno reći, ali većinu toga sačuvat ću za Markov trg, naglasio je.

Podsjećamo i na prošlogodišnju akciju Saše Pavlića, čovjeka koji je s križem prehodao gotovo 200 kilometara iz Rijeke prema Zagrebu kako bi Vladi prenio poruku da "ne može biti novca za polovne avione, a ne biti za bolesnu djecu".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!