Aktivisti Greenpeacea u Opatiji: zaustavimo plin!

10.05.2023.

11:01

Autor: Lena Stojiljković

Prosvjed: zaustavimo plin!

Prosvjed: zaustavimo plin!

Foto: Blanka Kukec / HRT - centar Rijeka

U Opatijskom hotelu Adriatic je u srijedu ujutro trebao početi međunarodni znanstveno-stručni susret stručnjaka za plin, međutim početak skupa spriječilo je šest aktivistkinja Greenpeacea koje su se popele na pozornicu.

Galerija
Prosvjednice su ispraćene s pozornice, Foto: Blanka Kukec/HRT - centar Rijeka
Sudionici skupa, Foto: Blanka Kukec/HRT - centar RijekaProsvjednice na pozornici, Foto: Blanka Kukec/HRT - centar RijekaPlinski profit ubija klimu, Foto: Blanka Kukec/HRT - centar Rijeka

"Plinski profit ubija klimu" stajalo je na transparentu koji su aktivisti Greenpeacea postavili na ulazu u hotel Adriatic, a na pozornici su aktivistice nosile poruke: "Ne novim plinskim projektima!", "No future in gas", "Jadransko sunce ne fosilni plin!", "End gas by 2035".

Znanstvenici i stručnjaci u Opatiji su namjerili raspravljati o ključnoj ulozi prirodnog plina i ukapljenog prirodnog plina pri suočavanju s međusobno povezanim izazovima: sigurnosti opskrbe, energetskom tranzicijom i pristupačnom energijom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!