10:33 / 01.08.2019.

Autor: B.V.M./Hina

Aladrović: Do kraja tjedna poziv na razgovore sa sindikatima i poslodavcima

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Socijalni dijalog nešto je na čemu ću inzistirati, što ćemo tražiti, što očekujemo od sindikata, što očekujemo od poslodavaca i naravno očekujemo pozitivan rasplet, rekao je Josip Aladrović.
Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović najavio je kako će do kraja ovoga tjedna i sindikatima i poslodavcima uputiti poziv za razgovore, istaknuvši da je socijalni dijalog nešto na čemu će inzistirati.
Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!

- Do kraja ovog tjedna ćemo uputiti službeni poziv za razgovor i sindikatima i poslodavcima, dakle svima onima koje dugoročno vidimo u Gospodarsko-socijalnom vijeću. Socijalni dijalog nešto je na čemu ću inzistirati, što ćemo tražiti, što očekujemo od sindikata, što očekujemo od poslodavaca i naravno očekujemo pozitivan rasplet, rekao je Josip Aladrović novinarima prije sjednice Vlade.

Upitan smatra li da je realno da će se takvi razgovori uskoro održavati, odgovorio je kako vjeruje da je to realno, ali i prijeko potrebno.

Dodao je da je i proteklih dana bilo razgovora sa sindikatima o kolektivnim ugovorima.

- Svakako su to otvorene teme koje moraju biti na stolu, o kojima moramo razgovarati i iz tog aspekta sigurno očekujem da će se sindikati odazvati, poručio je ministar.

Napomenuo je kako su jučer sa sindikatima u zdravstvu, za koje je rekao da ne prijete štrajkom, "već upozoravaju da je istekao kolektivni ugovor", dogovorena tri mjeseca "time outa" u pregovorima o povećanju plaća kako bi se vidjele mogućnosti kojima raspolaže Vlada i definitivna očekivanja sindikata te našao kompromis koji će zadovoljiti sve strane. 

Aladrović je izrazio uvjerenje kako postoji mogućnost da će se naći takav kompromis.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!