16:17 / 30.04.2021.

Autor: Hina/HRT

Aladrović: Nema sukoba interesa; Butković nije zabrinut

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Nakon što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa protiv ministrara Josipa Aladrovića, Olega Butkovića i Tomislava Ćorića odlučilo da su, zbog druženja u kontroverznom klubu u vlasništvu bivšeg šefa JANAF-a Dragana Kovačevića, pokrenulo postupak, sve su komentirali Aladrović i Butković. 

Aladrovića zanima objašnjenje Povjerenstva 


Novinari su Aladrovića, nakon susreta s predstavnicima više gospodarskih sektora iz Požeško-slavonske županije, pitali za komentar. 


- Mogao bih reći da nemam komentara, kazao je Aladrović, ali i poručio kako mora izraziti želju i volju da ga jako zanima kako će to obrazložiti Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa. Mi imamo 15 dana za očitovanje. Nisam vidio točnu formulaciju samog Povjerenstva na temelju čega je pokrenulo ovaj postupak. Ali, s obzirom da osobno smatram da nema apsolutno nikakvog sukoba interesa, vrlo sam zainteresiran za formulaciju Povjerenstva, rekao je Aladrović.


Butković: Još nismo osuđeni


Butković je izjavio kako ga ne zabrinjava to što je Povjerenstvo za sukob interesa pokrenulo postupak protiv njega i još dvojice ministara jer nisu još osuđeni nego je riječ tek o pokretanju postupka.


Kazao je i kako konačno očekuje da će ga stručnjaci iz Povjerenstva pozvati kao i da do sada još nikada nije bio na njihovim sastancima.


- Tamo sam bio dva puta. Poslije nego što je gospodin Kovačević imenovan na Vladi RH. Vidim da spore to jesmo li mogli tamo pojesti. A gledajte, ja vam uvečer ne mogu pojesti do 500 kuna (kolika je zakonska granica do koje dužnosnici mogu primiti dar), uvečer ne jedem puno, alkohol ne koristim tako da to malo što sam gricnuo je daleko manje od tih 500 kuna, ali dobro. Rado ću se odazvati pozivu Povjerenstva, rekao je Butković odgovarajući na novinarska pitanja na proboju tunela Komorjak na omiškoj obilaznici.


Premijer bez komentara


Premijer Andrej Plenković koji je bio u Bjelovaru, nije želio komentirati pokretanje postupka protiv trojice ministara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!