10:56 / 07.11.2019.

Autor: T.V./HRT

Aladrović obećao pomoć umirovljenicima

-

-

Foto: - / -

Ministra rada i mirovinskog sustava Josipa Aladrovića na Trgu svetog Marka dočekala je predsjednica Sindikata umirovljenika Hrvatske Jasna Petrović koja ga je zamolila da podrži njihov zahtjev da se poveća cenzus za dopunsko zdravstveno osiguranje.
Ministra rada i mirovinskog sustava Josipa Aladrovića na Trgu svetog Marka dočekala je predsjednica Sindikata umirovljenika Hrvatske Jasna Petrović koja ga je zamolila da podrži njihov zahtjev da se poveća cenzus za dopunsko zdravstveno osiguranje.

- Hoćemo, pomoći ćemo. Razgovarali smo o tome na sastancima i naravno da ćemo pomoći. Tu je uključeno i Ministarstvo financija i Ministarstvo zdravstva i dat ćemo sve od sebe da taj cenzus povećamo najviše moguće unutar naših fiskalnih mogućnosti, rekao je Aladrović.

Petrović je rekla kako su predstavnici Sindikata umirovljenika Hrvatske jučer razgovarali s ministrom Marićem o kompromisnom prijedlogu da se cenzus poveća sa 1939 na 2000 kn. Zamolila je Aladrovića da podrži to kompromisno rješenje. 

- Da o tome smo razgovarali i s ministrom Marićem i očekujem neko rješenje u tom smjeru, naravno, ako to bude moguće, odgovorio joj je ministar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!