14:05 / 13.05.2018.

Autor: D.P./HRT

Aleksić: Martina Dalić će sigurno otići

-

-

Foto: - / -

S urednikom Aleksandrom Stankovićem Aleksić je razgovarao o aferi u vezi s Lex Agrokor, ekonomskim problemima zemlje te odnosima s partnerskom strankom, Živim zidom.
Gost emisije "Nedjeljom u dva" je saborski zastupnik Goran Aleksić. S urednikom Aleksandrom Stankovićem razgovarao je o najnovijoj aferi u vezi s Lex Agrokor, ekonomskim problemima zemlje te odnosima s partnerskom strankom, Živim zidom.

Na pitanje jesu li mu pale neke iluzije o hrvatskoj politici kada je ušao u Sabor Goran Aleksić je kazao: "Nisam imao nikakve iluzije, zna se tko određuje stvari, kako stvari idu. Zna se kako se napreduje, zna se tko je gazda, sve je to isto. Znao sam da u Hrvatskom saboru ono što Vlada predlaže to Sabor donosi. Znači, nema šanse da nešto što opozicija predloži prođe." Dodao je da je to na neki način obeshrabrujuće, no da bi se to moglo u budućnosti promijeniti.  

Govoreći o najnovijoj aferi povezanoj s elektroničkom poštom Martine Dalić rekao je: "Nažalost, DORH radi vrlo sporo. Treba istražiti je li tko iskoristio svoj povlašteni položaj i povlaštene informacije da nekomu omogući da zaradi profit koji nije smio zaraditi. Moje je mišljenje da je potpuno pogrešan pristup tom problemu, da su ti ljudi trebali dobiti nekakvu plaću. To je trebalo dogovoriti odmah na početku i onda se mailovi mogu razmjenjivati."

"Martina Dalić će otići. Ona će sigurno otići. Oni će nju sačuvati do nagodbe. Iako ja mislim da oni griješe, trebali bi je odmah maknuti, jer nagodba će biti s njom ili bez nje", naglasio je Aleksić. Dodao je i da je on na mjestu premijera, da bi joj rekao da mora otići.

Govoreći o budućim potezima svoje stranke Snaga kazao je kako oni neće ostati samo na pitanjima banaka i švicarskog franka. "Želimo širiti dijapazon djelovanja, a to će kod nas ići polako. Nema nas puno. Nemamo puno stručnjaka i očekujemo da nam se priključe ljudi, jer mi samo možemo otvarati teme za koje imamo resurse. Ne želimo populistički djelovati, nego samo o onome o čemu možemo dati svoj doprinos", rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!