10:46 / 07.03.2018.

Autor: HRT

Aleksić: Tri važne presude vezane uz švicarski franak

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zastupnici bi trebali raspravljati o konačnom prijedlogu zakona o strateškim investicijskim projektima.
Nastavak zasjedanja Hrvatskoga sabora, kao i obično počeo je stankama, nakon kojih bi zastupnici trebali raspravljati o konačnom prijedlogu zakona o strateškim investicijskim projektima.

Saborski zastupnik Živog zida i SNAGA-e Goran Aleksić upozorio je na tri najnovije presude vezane za švicarski franak, od kojih su dvije donesene u Hrvatskoj, a jedna u Luxembourgu na sudu EU-a.

Smatra kako su te presude važne za 200.000 obitelji, koje su oštećene nezakonitim povećanjima kamata.Vešligaj: Lokalni proračuni u problemima zbog snijega

Saborski zastupnik SDP-a Marko Vešligaj upozorio je kako će se mnogi proračuni naći u problemima zbog nedavnog snijega kad se podvuče crta nakon zbrajanja troškova u jedinicama lokalne samouprave koje su nadležne za čišćenje snijega na nerazvrstanim cestama. Iznosi su, kaže, premašeni tri puta u odnosu na planirana sredstva, a jedina pomoć može doći iz državnog proračuna.

Posebno su pogođene male općine i gradovi u brdovitim predjelima, gdje ljudi žive raštrkani po selima s brojnim kilometrima ceste koje ih spajaju. Čišćenje nerazvrstanih cesta radilo se danonoćno, a zimska služba bila je i po nekoliko dana u punom pogonu. Sve lokalne jedinice to su odradile jer tamo ima puno starijeg stanovništva i nije upitno angažiranje maksimalnih kapaciteta. No, kad se podvuče crta mnogi proračuni naći će se u problemima", rekao je Vešligaj nakon stanke na početku saborskog zasjedanja.Strenja Linić: 3. maju prijeti zatvaranje

Mostovka Ines Strenja Linić upozorila je kako riječkom škveru prijeti kolaps, ne zbog vlastitog poslovanja, nego zbog povezanosti s Uljanik grupom.

3. maju se približava najgori scenarij - radnici neće dobiti plaće, a nema dovoljno novca ni za završetak započetih brodova ako se sve ne razriješi u narednih nekoliko dana, poručila je Strenja Linić.
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!