12:50 / 02.02.2019.

Autor: M.Š./D.M./HRT

Alkoholizirani otac i dečko napali primalje u bjelovarskoj bolnici

-

-

Foto: - / -

Mladić je razbio staklo na ulaznim vratima i ozlijedio ruku. Policija ih je ubrzo privela. Pušteni su na slobodu. Zbog prijetnji smrću primaljama i liječniku, mladić je prošao i kriminalističku obradu.
Noćas poslije ponoći incident u bjelovarskoj bolnici! Alkoholizirani otac i dečko, nakon što su doveli djevojku na porođaj, stvarali su nered te vikali na primalje i naguravali ih. Mladić je razbio staklo na ulaznim vratima i ozlijedio ruku.

- Te dvije muške osobe pokušale su nasilno ući u rodilište, a to se ne smije. Vikali su, vrijeđali i prijetilji osoblju, rekao je ravnatelj Opće bolnice Bjelovar Ali Allouch.

- Izrekao je pred jednom djelatnicom prijetnju smrću doktoru ako se trudnici nešto dogodi. Počinitelje smo priveli u policijsku postaju gdje je utvrđeno da su bili pod znatnim utjecajem alkohola - 27-godišnjak 1,41 promila, 40-godišnjak 3,71 promila, rekao je Dražen Medved, glasnogovornik PU bjelovarsko-bilogorske.Dvojica muškaraca ubrzo su privedena na policiju i Prekršajni sud. Pušteni su na slobodu. Zbog prijetnji smrću primaljama i liječniku, mladić je prošao i kriminalističku obradu. A primalje su, nakon svih pretrpljenih šokova i strahova, noćas pomogle da na svijet stigne dvoje zdrave djece.

- Ne možemo napraviti više nego smo napravili. Bjelovarska bolnica je paviljonski tip, ne možemo kontrolirati svaki centimetar, ali na punktovima imamo zaštitare i videonadzor. Primalje su i dalje prestrašene. Institucije sada moraju napraviti svoj posao. Nazvao nas je ministar Kujundžić i izrazio svoju podršku. Nadamo se da smo na dobrom putu, kazao je ravnatelj Opće bolnice Bjelovar Ali Allouch.Zbog najnovijeg incidenta opet je reagirala Komora medicinskih sestara. Prijetnje i fizičke napade na medicinske sestre i medicinsko osoblje smatraju zabrinjavajućima. Traže uistinu provedbu zakonskih odredbi koje su donesene u siječnju - da se napadi na medicinsko osoblje tretiraju kao napadi na službene osobe, te da se hitno počnu primjenjivati mjere koje je ministar zdravstva najavio. U protivnom će se, kažu, pacijenti naći u uvjetima da će zdravstvene ustanove biti dobro opremljene i zaključane jer neće biti stručnjaka koji bi u njima radili.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!