18:25 / 27.09.2019.

Autor: D.M./Hina

Allsa nikad nije napustila svoju zemlju

-

-

Foto: - / -

Ministar Božinović nove je informacije dobio od libanonske policije.
Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u izjavi novinarima ukazao je na nove informacije vezane za slučaj razdvajanja sirijskog državljanina od njegove maloljetne kćeri u rujnu 2018..

- Za Allsom pokrenuta potraga, a njezin otac zatražio azil u Hrvatskoj
- Prijava protiv oca koji je optužio policiju za odvajanje od kćeri

- Hrvatska policija radi na sprečavanju ilegalnih migracija i pritom omogućava Hrvatskoj stabilan i miran život, a isto to pritom čini i Sloveniji. Kada odbacite reducirane poglede na određena pitanja, svima je jasno da hrvatska policija kvalitetno radi svoj posao i pritom nikako ne bi trebalo miješati politiku i ogroman i stručan posao u koji je uložen veliki trud i novac ministarstva unutarnjih poslova i naših europskih partnera'', kazao je Davor Božinović u petak nakon središnje svečanosti obilježavanja Dana policije u Koncertnoj dvorani 'Vatroslav Lisinski'.

"Nema razloga da Slovenija radi probleme oko ulaska RH u Schengen"

Ministar unutarnjih poslova napomenuo je da policija ''s elanom i stručnošću'' pristupa ispunjavanju 270 preporuka za zadovoljavanje tehničkih kriterija za ulazak u schengenski prostor. ''To su prepoznali i dužnosnici Europske komisije koji su zaključili da je Hrvatska ispunila sve tehničke kriterije za ulazak u Schengen'', dodao je.

"Spremni smo dočekati puno veći migrantski pritisak''

Komentirajući optužbe o nasilju policije prema migrantima i slučaj navodnog policijskog razdvajanja sirijskog državljanina od njegove maloljetne kćeri u rujnu 2018. godine, Božinović je ukazao na nove informacije koje je dobio od libanonske policije.

- U četvrtak sam dobio informaciju od glavnog ravnatelja policije da je ravnatelj libanonske policije potvrdio da djevojčica nikada nije napustila zemlju, što ukazuje da je bila riječ o laži i bezočnoj manipulaciji. Ne znam je li oca djevojčice netko poticao, ali da se sutra ponovi slična situacija policija bi se ponovno angažirala, jer ne bi sebi mogli oprostiti da se nešto dovodi malom djetetu, ocijenio je ministar.

Upitan očekuje li na hrvatskim granicama dodatne probleme s priljevom migranata, Božinović je rekao kako policija ne ovisi o dnevnim izjavima i izvješćima. ''Situaciju pratimo analitički i svojim kapacitetima smo spremni dočekati puno veći migrantski pritisak'', rekao je.-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!