21:16 / 27.11.2018.

Autor: P.F./Hina

Amandmani: Od aviona za udžbenike, predsjednici za navijačke rekvizite

-

-

Foto: - / -

Donosimo amandmane na proračun Klub Stranke rada i solidarnosti, Reformista i nezavisnih zastupnika te amandman Arsena Bauka iz SDP-a.
'Bandićev', odnosno saborski Klub Stranke rada i solidarnosti, Reformista i nezavisnih zastupnika predložio je da se 280 milijuna kuna koliko je, po izračunu Kluba, potrebno da se osiguraju besplatni udžbenici za sve osnovnoškolce, 'povuče' sa stavke Ministarstva obrane, opremanje višenamjenskih borbenih zrakoplova.

Sredstva za udžbenike povlače se s te stavke s obzirom na to da još nije poznat datum potpisivanja ugovora i "stvaranje obveze plaćanja u poslu s nabavkom aviona", navodi Klub u amandmanu koji je podnio na Prijedlog državnog proračuna za 2019. godinu.

Proračun iz dva kuta: Nekontroliran ili održiv?

Klub opetuje kako je nabava besplatnih udžbenika za sve osnovnoškolce nužnost, te tumači kako je 280 milijuna potrebno (samo) u prvoj godini, "dok bi se sljedeće školske godine taj iznos umanjio za pola".

Bauk: Za navijačke aktivnosti Predsjednice 20.000 kuna

SDP-ov Arsen Bauk amandmanom je predložio da se Uredu predsjednice Republike za navijačke aktivnosti i rekvizite odobri 20.000 kuna, a da se taj iznos 'skine' s pozicije za honorarne suradnike Središnjeg državnog ureda za sport.

Ova će godina ostati upamćena po povijesnim uspjesima hrvatskih sportaša, ali i po značajnom sudjelovanju Predsjednice u njihovu obilježavanju, prihvaćanjem moga amandamana Sabor bi predsjednici jasno izrazio potporu u daljnjim aktivnostima sličnog tipa, posebno imajući u vidu da će se iduće godine održati niz značajnih sportskih manifestacija, tumači Bauk.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!