Američki marinci s djecom uređivali dvorište doma Maestral

14.02.2022.

12:20

Autor: Tatjana Lisičin/Dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Američki marinci u Splitu

Američki marinci u Splitu

Foto: Dnevnik / HRT

Vrijeme provedeno u Splitu američki marinci odlučili su iskoristiti za upoznavanje sa Splićanima, ali i pomoć najmlađima. Cijelo nedjeljno jutro zajedno su s djecom bez roditeljske skrbi uređivali dvorište Dječjeg doma Maestral.


Dvanaest marinaca satima je čistilo dvorište Doma. Jake ruke pomogle su onima slabijima. Ali vrijednima i punim volje. Gostoprimstvo su djeca ponudila i dobrotu od neuobičajenih gostiju dobila.

- Nevjerojatno je! Nevjerojatno je biti u mogućnosti vratiti dobrotu. Vidjeti svu ovu djecu, upoznati domaćine. Odlično se provodim i sretna sam što mogu pomoći u vrtu i zahvaliti se za gostoprimstvo, rekla je Samantha Newby, "USS Harry S. Truman".

- Uživam s djecom, pokušavam s njima razgovarati na engleskom jeziku, nadam se da se zabavljaju s nama, rekao je Miguel Davila, "USS Harry S. Truman".

Nakon tjedana, a nerijetko i mjeseci naporne plovidbe, dolazak u luku mornarima nije samo odmor.

- Uvijek kada dođu npr. u Hrvatsku, ima tim koji ponudi pomoć zajednici. Ovo je odličan primjer partnerstva između SAD, Hrvatske, ambasade i našeg broda koji je sada ovdje, rekao je J. Drew Giblin, savjetnik za odnose s javnošću američke ambasade u Hrvatskoj.

- Djeca su sretna, akcija je uspješna jer su naša dvorišta prokopana za proljetnu sadnju, tako da mislim da je ovo jedna lijepa priča, rekao je Jelena Burazin, ravnateljica Doma za djecu "Maestral", Split.

Opustiti se može i uz malo znoja, pokazali su djeci marinci. Jer oni tako žive.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!