15:45 / 01.02.2019.

Autor: HRT

Američki veleposlanik čestitao Vladi na odluci o financiranju gradnje LNG terminala

Marko Lukunic/PIXSELL

Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Drago mi je što naš strateški partner i saveznik preuzima tako pozitivnu lidersku ulogu, izjavio je Kohorst.
Veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj W. Robert Kohorst čestitao je Vladi, premijeru Andreju Plenkoviću i ministru zaštite okoliša i energetike Tomislavu Ćoriću na odluci o financiranju izgradnje terminala za ukapljeni prirodni plin na Krku iz državnog proračuna.

- Čestitke hrvatskoj Vladi, osobito premijeru Plenkoviću i ministru Ćoriću, za odobravanje sredstava za LNG terminal u Krku. Taj je projekt investicija koja maksimalno proširuje hrvatske opcije opskrbe plinom i predstavlja velik doprinos diverzifikaciji i sigurnosti regionalne opskrbe. Terminal će omogućiti uvoz ukapljenog prirodnog plina od široke lepeze dobavljača, a njihova će konkurencija osigurati najbolje cijene plina. Drago mi je što naš strateški partner i saveznik preuzima tako pozitivnu lidersku ulogu, izjavio je Kohorst.

Vlada je u srijedu donijela odluku o financiranju prve faze projekta plutajućeg terminala za ukapljeni prirodni plin na otoku Krku, čija se vrijednost procjenjuje na 234 milijuna eura.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!