13:11 / 10.02.2019.

Autor: HRT

Amsterdamska koalicija - aneks o nastupu na izborima za EP

Foto: Edina Zuko/PIXSELL

Foto: Edina Zuko/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Čelnici koalicije istaknuli su pri potpisivanju aneksa da se vidi da dobro rade jer, kažu, rejting im raste i već su druga snaga u državi.

Amsterdamska koalicija u Sisku je potpisala aneks ugovora o zajedničkom nastupu na izborima za Europski parlament. GLAS-u, IDS-u, HSS-u, PGS-u i HSU-u pridružili su se i Laburisti, a uskoro očekuju i Demokrate Miranda Mrsića. Čelnici koalicije istaknuli su pri potpisivanju aneksa da se vidi da dobro rade jer, kažu, rejting im raste i već su druga snaga u državi.

David Bregovac
, predsjednik Hrvatskih laburista, rekao je da "Amsterdamska koalicija, odnosno njezini kandidati na izborima za Europski parlament, sasvim sigurno mogu učiniti najviše da Hrvatska postane normalna, uređena, prosperitetna i pravedna država jednakih šansi za sve građane".

- Mi se nećemo valjati u ruševinama prošlosti. Mi dajemo nadu da u hrvatskoj politici ima hrabrih i odgovornih ljudi koji svoj posao shvaćaju ozbiljno i spremni su se boriti za sve ono što bi Hrvatska mogla ostvariti, a što, nažalost, vidimo da nije ostvareno, kazala je Anka Mrak-Taritaš, predsjednica GLAS-a.

O ugroženosti radničkih prava govorio je i predsjednik HSU-a Silvano Hrelja koji se složio s predsjednikom Laburista Bregovcem da se za poboljšanje uvjeta rada moramo boriti preko institucija Europske unije, ali i institucija u Hrvatskoj. Naglasio je da sve stranke Amsterdamske koalicije imaju odgovore i rješenje za pitanja prava radnika i prava svih građana naše zemlje uopće.

Predsjednik IDS-a Boris Miletić rekao je da „država koja će osigurati lijek bolesnom djetetu tek nakon snažnog medijskog pritiska, nije funkcionalna država”. Istaknuo je da deseci tisuća radnika rade, a ne primaju plaću. 

Član Predsjedništva PGS-a Damir Pilepić pozvao je na okupljanje "sve stranke koje su centar i lijevo od centra".

- To je jedini način da stvorimo jak oporbeni blok koji će parirati aktualnoj vlasti koja je pokazala da vodi brigu samo o podobnima, a ne o općim interesima Hrvatske, rekao je Pilepić.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak rekao je kako vjeruje u uspjeh Amsterdamske koalicije na izborima za Europski parlament.

- Amsterdamska kolacija proglasit će pobjedu u izbornoj noći, a odmah nakon toga krećemo u pripreme kako bismo pobijedili i na predsjedničkim te na izborima za Hrvatski sabor, zaključio je.

Predstavljanje kandidata s liste Amsterdamske koalicije za Europski parlament bit će 23. veljače u Zagrebu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!