18:43 / 01.06.2019.

Autor: HRT

Amsterdamska: Nije moguće da nismo dobili ni jedan glas

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

DIP je to provjerio i utvrdio da su glasovi te Koalicije pogrešno upisani listi Radničke fronte, pa je naložio da se izmjene objavljeni rezultati izbora.
Amsterdamska koalicije požalila se Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) kako nije moguće da na izborima za Europski parlament, na biračkom mjestu na kojemu je glasovao njezin kandidat Jozo Radoš, nije dobila ni jedan glas. DIP je to provjerio i utvrdio da su glasovi te Koalicije pogrešno upisani listi Radničke fronte, pa je naložio da se izmjene objavljeni rezultati izbora.

Radoš
, kandidat Amsterdamske kolacije, glasovao je na biračkome mjestu u zagrebačkom Studentskom gradu, pa nije moguće da naša lista nije dobila ni jedan glas, požalio se DIP-u Glas, dio Amsterdamske koalicije. DIP je obavio uvid u Zapisnik o radu biračkog odbora sa 'spornog' mjesta iz kojeg je proizilazilo da lista spomenute koalicije nije dobila ni jedan glas, te da ni jedan od kandidata na njoj nije dobio preferirani glas. Uvidom, međutim, u važeće glasačke listiće utvrđeno je da je lista Amsterdamske koalicije dobila 23 glasa, a da su preferirane glasove dobili Jozo Radoš (4), Zoran Bahtijarević (5), Silvano Hrelja (2), Mira Morović (1),  Krešo Beljak (2) i  Anka Mrak-Taritaš (7). 

Uvidom u važeće listiće i Zapisnik utvrđeno je da su glasovi koji pripadaju listi Amsterdamske koalicije pogrešno upisani listi Radničke fronte i Socijalističke radničke partije Hrvatske. DIP je stoga zaključio da treba izmijeniti utvrđene i objavljene Rezultate izbora. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!