Ana Trošelj (PGS) izabrana za predsjednicu Gradskog vijeća Rijeke

29.06.2021.

13:43

Autor: Hina/HRT/D.D.

Ana Trošelj - arhivska fotografija

Ana Trošelj - arhivska fotografija

Foto: Goran Kovacic / PIXSELL

Na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Rijeke u utorak za predsjednicu je izabrana Ana Trošelj iz Primorsko-goranskog saveza (PGS).

Od 31 gradskog vijećnika za imenovanje Ane Trošelj glasovalo je 17 vijećnika, odnosno 10 vijećnika koalicije SDP-HSU-IDS-HSS, tri vijećnika PGS-a, dvoje iz platforme Možemo! i dvojica iz koalicije Akcija mladih - Unija Kvarnera. Protiv je bilo četvero vijećnika nezavisne liste Davora Štimca, a suzdržano je bilo šestero vijećnika HDZ-a i četiri Mosta.

U ime predlagača Ane Trošelj, prije izbora je njenu kandidaturu predstavio Nikola Ivaniš (PGS). Naveo je da je prvi put ušla u Gradsko vijeće 2012. godine kao zamjenica jednog kandidata, a nakon toga je birana još tri puta. Dva puta je bila predsjednica Kluba vijećnika PGS-a i članica je predsjedništva te političke stranke, rekao je Ivaniš.

Poznaje ovlasti izvršne i predstavničke vlasti te ulogu stalnih odbora Gradskog vijeća te je iznimno kvalitetan kandidat, ustvrdio je.

Ana Trošelj je nakon izbora izrazila nadu da će vijećnici djelovati konstruktivno i u skladu s obećanjima koji su svi dali biračima, a to je da će bez previše politikantstva nastojati osigurati još bolji život u Rijeci.

Za potpredsjednike Gradskog vijeća izabrani su Josip Ostrogović (HDZ) i, kao predstavnik srpske nacionalne manjine, Željko Jovanović (SDP).

Gradskim vijećnicima se obratio riječki gradonačelnik Marko Filipović ocijenivši da je konstituiranjem vijeća poslana snažna politička poruka da "politička stabilnost stanuje u Rijeci". To je dobro za razvoj grada, naveo je.

- Pokazali ste da vam je Rijeka na prvom mjestu, istaknuo je.

Filipović je naveo da je pred svima mnogo posla, ističući da mu je za ostvarenje obećanog potrebna suradnja vijećnika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!