Andrija Mikulić glavni državni inspektor

28.03.2019.

15:47

Autor: I.H./HRT

default error photo
Mikulić je dosad obnašao dužnost predsjednika zagrebačke Gradske skupštine i saborskog zastupnika HDZ-a i te je mandate stavio u mirovanje.
Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada je Andriju Mikulića imenovala glavnim državnim inspektorom na razdoblje od pet godina.

Mikulić je dosad obnašao dužnost predsjednika zagrebačke Gradske skupštine i saborskog zastupnika HDZ-a i te je mandate stavio u mirovanje.

Državni inspektorat objedinjavat će inspekcijske poslove iz nadležnosti 17 inspekcija unutar osam ministarstava.

- Dozvolite mi prije svega da zahvalim Vladi RH i predsjedniku Vlade gospodinu Plenkoviću na povjerenju koje su mi ukazali. Dat ću sve od sebe, kao i u dosadašnjoj, dugogodišnjoj stručnoj karijeri, da što kvalitetnije obnašam ovu odgovornu dužnost i vodim Državni inspektorat čijom je obnovom ispunjena jedna od najvažnijih točaka programa rada ove Vlade, kazao je Mikulić na početku konferencije za novinare.

Rekao je da povratak inspektorata možemo promatrati kao reformski zahvat kojim se ispravljaju naslijeđene nelogičnosti u državnoj upravi. Dodao je kako će se podignuti na višu razinu funkcionalnosti, efektivnosti i efikasnosti.

Najavio je da će njegov rad biti maksimalno transparentan, otvoren za svaki konstruktivan prijedlog, ali i upit zainteresirane javnosti, u skladu s najvažnijim načelom - jednakost svih građana pred zakonom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!