11:24 / 24.06.2020.

Autor: I.B./HRT

Andrija - samo jedno od novih pametnih rješenja u liječenjima

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, arhiva

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, arhiva

Foto: - / PIXSELL

U organizaciji udruženja DigitalEurope i Hrvatske gospodarske komore održava se videokonferencija na temu "Budućnost digitalnog zdravstva".
U organizaciji udruženja DigitalEurope i Hrvatske gospodarske komore održava se videokonferencija na temu "Budućnost digitalnog zdravstva". Zdravstveni sustav se posljednjih desetak godina ubrzano razvija, a koronavirus samo je ubrzao implementaciju novih pametnih rješenja u liječenjima.

Predstavljen Andrija - digitalni asistent u borbi protiv koronavirusa

Malenica o digitalnom osobnom asistentu Andriji

Malenica: Već prvog dana na sustavu "Andrija" 30.000 ljudi

"Andrija" od sada pomaže zaposlenicima i korisnicima domova za starije

Aplikacija za praćenje - što kažu stručnjaci

Na konferenciji je sudjelovao i ministar uprave Ivan Malenica koji je stranim sudionicima predstavio digitalnog asistenta Andriju.

- Digitalnog asistenta Andriju napravili smo kako bismo olakšali posao epidmiološkoj službi koja je u dobivala i po 50 tisuća upita dnevno. Već u prvim danima pokazao se korisnim te je epidemiolozima pomogao smanjivši pritisak na njih za 25 posto. Tijekom pandemije je Andrija odgovorio na 800 tisuća pitanja zabrinutih građana, istaknuo je ministar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!